Voor wie?
Iedereen
Aantal personen
Minimaal 8 en maximaal 70 personen
Kosten
€ 40,95 per persoon
Diep onder Zuid-Limburg liggen de dichtgeslibde levensaders van de eens zo overheersende mijnindustrie.

Bij aankomst in het museum worden jullie ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Aansluitend wordt er gestart met de rondleiding van een enthousiaste gids. Het Nederlands Mijnmuseum herinnert aan het glorieuze tijdperk van de Nederlandse steenkoolindustrie. Het is gevestigd in het schachtgebouw van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I en behoort, als het enige Heerlense historische gebouw, tot de Top 100 monumenten van Nederlands culturele erfgoed.

In het drie etages tellende schachtgebouw, gebouwd rond de 470 meter diepe mijnschacht, is de complete mijnbouwhistorie in beeld gebracht. Aan de hand van uitgestalde mijnbouw attributen krijg je op indrukwekkende wijze een overzicht van het ondergrondse én bovengrondse leven in de mijntijd.

De duur van het bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum is ongeveer 2 uur. Na deze rondleiding vertrek je (met eigen vervoer) naar Wijngoed Fromberg (ca. 20 min).

Op het Wijngoed staat dan de lunch klaar. Deze bestaat uit een buffet met heerlijke streekproducten incl. koffie/thee. Na de lunch volgt een rondleiding op het wijngoed. Tijdens deze rondleiding bezoeken jullie het bedrijf waar door middel van een film en een rondgang door het bedrijf het e.e.a. verteld wordt over Wijngoed Fromberg. Deze rondleiding duurt ongeveer 1½ uur en is incl. een proeverij van 3 verschillende wijnen.

Dit arrangement boeken of vragen?
Neem contact met ons op!

Bel ons op +31 045 5754461 of Mail ons

© Wijngoed Fromberg